Adana Büyükşehir Belediye meclisinde yumruklar konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan manidar paylaşım

10/09/2020 MECLİS BAŞKANI ŞENTOP’TAN MACRON’A “HİTLER’Lİ” CEVAP… için yorumlar kapalı Views: 2673 Analiz

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP’TAN MACRON’A “HİTLER’Lİ” CEVAP…

“FRANSA, DOĞU AKDENİZ’DE NE ARIYOR, HİTLERİN YAPTIĞININ BENZERİ BU DEĞİL Mİ?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’ye yönelik sözlerine, İzmir’deki Bayrak Müzesi’nin açılışında dün yaptığı konuşmanın “Hitler-Fransa” benzetmesi yaptığı bölümü paylaşarak yanıt verdi.

Şentop, şahsi twitter hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, “Türkiye’ye Nazi Almanya’sı benzetmesi yapmak, tarihi tersinden okumaktır. Başka ülkelerin toprağında gözü olan zihniyeti birilerine benzeteceksek, bu Doğu Akdeniz’deki Macron ve Fransa’dır” diyerek şunları söyledi:

“Macron, Nazi Almanya’sıyla bir benzetme yapıyor Türkiye’ye. Çok tuhaf, tarihi tersinden okumaya çalışıyor. Nazi Almanya’sı ile ilgili en temel problem neydi, o zamanki Almanya, Nazi Almanya’sı kendi sınırlarına razı değildi. Uluslararası hukuka göre sahip oldukları haklara, yetkilere razı değillerdi. Başka ülkelerin toprağında, başka ülkelerin hak ve menfaatlerinde gözleri vardı. Onun için sağa sola saldırdılar. Peki bugün Fransa Doğu Akdeniz’de ne arıyor? Kendi ülke toprakları mı, kendi deniz alanı mı, kendi ekonomik bölgesi mi? Yok. Değil. İşte Hitlerin yaptığının benzeri bu değil mi? Başka ülkelerin hak ve menfaat alanlarında faaliyet göstermek. Başka ülkelerin haklarını çalmaya, onları kullanmalarına engel olmaya çalışmak değil mi Hitlerin temel meselesi, temel problemi. İşte o zaman eğer bir Nazi anlayışıyla Hitlerle alaka kurulacaksa bugün Fransa’nın yapmaya çalıştığı bu yayılmacı, yeni sömürgecilik anlayışının uzantılarına bakmak lazım.”

Comments are closed.