İstanbul yabancı yatırımcı için cazip hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumartesi yeni müjde geliyor

15/10/2020 Analiz: Yapay zeka üssü kuruluyor için yorumlar kapalı Views: 393 Ekonomi

Analiz: Yapay zeka üssü kuruluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye’nin kamu, özel sektör ve akademi ortaklığıyla hazırlanan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nin yakında açıklanacağını söyledi. Peki bunun anlamı ne?

Sizler için araştırdık…

Bakan Varank, yapay zeka politikalarında ABD ve Çin gibi ülkelerin yaptığı çalışmalara dikkati çekti. Varank, “Bu alana yeterince dikkat göstermezsek geride kalacağız. Paradigma değiştirecek bu gerçeklik için erken harekete geçmeliyiz. Sosyal refah, insani değerler, adil bir yasal yapı, uygun ekosistem ve yatırım teşvik mekanizmalarını destekleyecek bütünsel bir yapay zeka politikası hazırlamak politika yapıcılar olarak bizim temel sorumluluğumuz.” diye konuştu.

Ulusal Yapay Zeka Enstitüsünü de yapılandırma sürecinde olduklarını belirten Varank, söz konusu enstitünün, araştırmacıları, özel sektör şirketlerini, girişimcileri ve kamu kurumlarını bir araya getireceğini söyledi.

Yapay zeka çalışmaları çok sayıda teknolojik etkinliğin daha az zaman ve maliyetle daha hızlı şekilde yapılmasını sağlıyor

Türkiye yapay zeka uygulamalarına hiç de uzak bir ülke değil.

Özellikle terörle mücadele alanında bir süreden beri bu teknoloji kullanılıyor.

Bunun yanısıra meteoroloji, sağlık, ulaşım gibi bazı alanlarda da yaygın olmasa da proje bazlı olarak yapay zeka kullanıldığı biliniyor.

İnsan kaynağına yatırım yapmanın da bu alandaki temel önceliklerden biri olduğuna dikkati çeken Varank, yakın zamanda 4 üniversitede “Yapay Zeka” bölümü kurulduğunu anımsattı.

Varank, geçen yıl başlatılan Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’na da değinerek, “Programla yapay zekaya ilişkin alanlara da burs veriyoruz. Büyük veri, doğal dil işleme, görüntü işleme, otonom sürüş ve ses tanıma bu alanlardan sadece birkaçı.” dedi.

Comments are closed.