Yeni önlemlerle ilgili ayrıntılar bu haberde

‘HAMSİ YİYEN KORONA OLMAZ’ DEDİLER

19/11/2020 Aşı savaşları başlıyor için yorumlar kapalı Views: 705 Yaşam

Aşı savaşları başlıyor

covid-19 aşısı piyasaya sürülmek üzere.. Ruhsat verilmesinin ardından aşı dağıtımına geçilecek. Dünyada tüm ülkeler aşı için kuyruğa girmiş durumda.

Türkiye’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı için tarih verdi— ////

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerli aşıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim aşımızın devreye girmesi Nisan ayı gibi olur.” dedi.

??==-

YERLİ AŞI NİSANDA HAZIR

Bakan Koca ayrıca, koronavirüs aşısının ülkeye geliş süreci ve yerli aşı çalışmalarıyla da ilgili konuştu.

Yerli aşının devreye girmesinin nisan ayında gerçekleşeceğini söyleyen Fahrettin Koca, Pfizer’ın aşısına da değindi.

RUHSATI ARALIKTA ÇIKARSA, 1 MİLYON AŞI VERİLECEK
Bakan Koca, “Pfizer ((aşı) ile ilgili Aralık ayında olma ihtimali zayıf görünüyor. Ruhsatın Aralık’ta olmama ihtimali yüksek oldu. Olursa Türkiye’ye verebileceği rakam 1 milyon. Yıl içinde de 25 milyona olabilirliği şeklinde görüşmelerimiz var.” dedi.

Batı dünyasının şimdiye kadar sözünde durmadğı göz önüne alındığında Türkiye’nin ihtiyatlı bir yol izlediği gözleniyor. c

Çin’in ürettiği aşıyla ilgili de açıklamaya yapan Koca, “Çin aşısı için de Aralık ayında 10 milyon aşı alabileceğiz Ocak ayında da böyle olacak bu sayı 2 katına çıkabilir bir iki gün içinde sözleşmeler imzalanacak.” ifadelerini kullandı.

Dolayısıyla yılın ilk çeyreğinde aşının Türkiye’de de uygulanmaya başlayacağı söylenebilir.

Pandeminin ilk günlerinde ülkelerin birbirlerinden maske çaldığı gündeme gelmişti. Benzer olayların aşı konusunda da yaşanıp yaşanmayacağını zaman gösterecek.

Comments are closed.